De omgeving is uitermate geschikt voor natuur- en rustliefhebbers, daar de streek nog niet door het massatoerisme is ontdekt.

De streek, Bocage Bourbonnais – vanwege de vele heggen die de weilanden scheiden – is een stil, groen, heuvelachtig, bos- en waterrijk gebied met ontelbare kerken en kastelen.

In het voor-, hoog- en naseizoen worden elk weekend, wel ergens in de buurt, brocantes gehouden. Hier kun je vaak voor weinig geld leuke snuisterijen kopen. Jong en oud kunnen zich bij ons vermaken.

Op 500m wandelafstand ligt La Forêt de Tronςais. Dit wordt met zijn 10.600 ha, het mooiste eikenbos van Europa genoemd. Je kunt hier heerlijk wandelen en intussen de herten, everzwijnen en roofvogels bewonderen. In het bos kan je ook mountainbiken, vissen en watersporten beoefenen zoals kanoën, zeilen en zwemmen. In het bos liggen er vijf grote meren (étangs genoemd), enkele hebben een speciaal aangelegd zandstrand met randanimatie.  Heel wat mensen komen hier in het najaar voor de roep van de herten of voor de champignonpluk.

Een leuke manier om het bos te bezoeken is een begeleid ritje met de Fat Trot (elektrische step) of met een hondenslede.

 

In de omliggende dorpjes vind je het originele Franse plattelandsleven terug.

  • Appremont-sur-Allier: één van de mooiste dorpjes van Frankrijk met een prachtig kasteel met een unieke tuin. In het dorpje lijken de huisjes net peperkoekenhuisjes.
  • Sancère: een wijndorp met een gezellig marktje en wijnwinkeltjes.
  • Charroux: een middeleeuws dorpje in het hart van de Bourbonnais.  In dit charmante dorp kan je al kuierend over de geplaveide straatjes, een olie- en mosterdmakerij, een confituurmakerij, zeepproductie, kaarsmakerij, pottenbakken, glasetsen, schildersateliers en beeldhouwwerken ontdekken.
  • Moulins: hier vind je de artistieke sporen van de hertogen van Bourbon, museum van toneelkostuums, waterlopen en voorname herenhuizen.  Op vrijdag is hier een wekelijkse markt en zijn er tal van leuke terrasjes en restaurantjes.
  • Saint-Amand-Montrond: stadje met een wekelijkse markt op zaterdag en met een prachtig museum Cité de l’Or.
  • Montluçon: aangename stad met winkels. Hier zeker Mupop bezoeken. Plezier voor groot en klein.

Allier – Montluçon – Le Mupop, musée des musiques populaires.

 

Allier – Montluçon – Le Mupop, musée des musiques populaires.

 

Voor wie van snelheid houdt:

  • Magny-Court: waar tot in 2008, de Grote Prijs van Frankrijk werd gehouden in het kampioenschap voor Formule 1
  • Circuit Lurcy Levis: op 7 km van bij ons ligt het circuit waar je de mogelijkheid hebt om zelf eens racepiloot te zijn tijdens een testrit met een Porche997 Turbo of een Lotus Exige

Voor groot en klein:

  • Parc Le Pal: combinatie van pret- en dierenpark
  • Base Nature Aventure Sidialles: hier waterpret ten top met een supergroot springkasteel op het water.

 

LINKS